onsdag den 10. september 2014

Min første erfaring med Google Hangout

I går aftes havde jeg fornøjelsen af, for første gang at skulle bruge Google Hangout.
Vi ville ( og vi er gruppe 3 på 1. modul / MIL 2014 ) afholde et online møde for lige at se systemet an, og lave et lidt forventningsafstemning ift. vores opgaver på MIL i den kommende tid.
Selve systemet virker storartet, selv om billederne er lidt grynede og dermed ikke øver os fuld retfærdighed.
Lyden er også OK, nok lige så god som de højtalere man anvender med sin PC eller Mac, men det der kræver mest tilvænning er, at lyden ikke er fuldstændig synkroniseret med billedet.
Det får det hele til at se ud som om der er tale om en lidt dårligt eftersynkroniseret amerikansk film sendt på tysk fjernsyn. Ud over synkroniseringen er det også åbenbart at systemet ikke understøtter fuld duplex som en almindelig telefon, man er altså nødt til at være afventende, idet man ellers går glip af de andres udsagn, så der er ingen mulighed for at få noget ud af det hvis alle taler i munden på hinanden.
I min tid ved militæret var der via radioforbindelserne heller ikke fuld duplex, idet man her skulle holde en tast inde på mikrofonen når man ville sige noget. Dette tryk afsluttede straks andres æterbårne udsagn, hvilket lærte os at man skulle "TÆNKE - TASTE - TALE".
Alt i alt var det militære håb at man generelt fattede sig i korthed og kun udtrykte relevante udsagn, og muligvis ligger der i dette en lille sandhed og læring ift. anvendelsen af Google Hangout.


Er der nogen der har gjort sig lignende erfaringer med Google eller er I stødt på andre systemer der virker bedre, så vil jeg være glad for en tilbagemelding, idet jeg umiddelbart ikke finder systemet vældigt overbevisende hvis det skal bruges når man er mange der er "på" på en gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar